Представник Острозької громади бере участь у конкурсі «Збережи мову і культуру своєї бабусі»

20 Лютого 2022, 15:57
Хлопчик з Оженина бере участь у конкурсі «Збережи мову і культуру своєї бабусі» 531
Хлопчик з Оженина бере участь у конкурсі «Збережи мову і культуру своєї бабусі»

Одинадцятирічний Максим Мирончук з Оженина, села Острозької громади, бере участь у конкурсі-премії «Granny – Збережи мову і культуру своєї бабусі».

Ця премія має на меті зберегти автентичну пісню, говірку та творчість різних регіонів України. Учасники надсилали на розгляд журі запис із виконанням твору.

«Наше журі, яке складається з кваліфікованих фольклористів і діалектологів, оцінить твоє виконання і якщо ти представиш по-справжньому точне і якісне відтворення народної творчості, ми будемо раді надати тобі винагороду у розмірі 2 тисячі гривень. Виконання повинно бути якнайбільше наближене до оригіналу – не бійся місцевого акценту та манери співу чи розмови. Саме їх треба зберегти і передати нащадкам», – закликають на сайті премії.

Оженинець Максим Мирончук обрав до виконання пісню «Ішли чумаки чотири года», записану від Домініки Чекун із селища Зарічне Рівненської області.

Приймання робіт тривало до 20 лютого. Тепер працюватиме журі, яке й визначить 100 переможців, які отримають грошову винагороду.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром