В Острозькій академії нагородили знавців творчості Уласа Самчука і Лесі Українки

20 Лютого 2022, 18:00
В Острозькій академії нагородили знавців творчості Уласа Самчука і Лесі Українки 1000
В Острозькій академії нагородили знавців творчості Уласа Самчука і Лесі Українки

У Національному університеті «Острозька академія»  відбулося нагородження переможців IX Всеукраїнського конкурсу «Волинські рефлексії у творчості Уласа Самчука та Лесі Українки».

Захід відбувся 18 лютого. Про це повідомляють на сайті НаУОА.

У номінації «Найкраща наукова робота (наукове есе)» перемогли Петро Кралюк (І премія), Валерія Корнійчук (ІІ премія), Олена Контаріз (ІІІ премія). Найґрунтовнішими публікаціями про творчість Уласа Самчука у пресі журі визнало статті Олексія Костюченка (І премія), Тетяни Шокур (ІІ премія), Соломії Костенкової (ІІ премія), Єлизавети Тимощук (ІІІ премія). У номінації «Найкращий учнівський твір» найвищий рейтинг отримали Маргарита Гандзілевська та Тетяна Романчук (І премія), Віталіна Гриців (ІІ премія). Переможці конкурсу отримали дипломи, книги й грошові премії.

 IX Всеукраїнський конкурс «Волинські рефлексії у творчості Уласа Самчука та Лесі Українки» провели з ініціативи та за підтримки сім’ї Соколиків, представників української діаспори у Канаді і єдиних розпорядників спадщини Уласа Самчука.

Нагадаємо, що Оксана та світлої пам’яті Ярослав Соколики були ініціаторами встановлення пам’ятника видатному українському письменнику-публіцисту до його 100-річного ювілею, відкриття музею Уласа Самчука в місті Рівне, а також надали Національному університету «Острозька академія» права на перевидання його творів для широкого кола читачів в Україні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024