П'яті роковини смерті Миколи Романюка: за що йому й досі дякує Луцьк

03 Лютого 2022, 15:01
Микола Романюк 1603
Микола Романюк

У день 3 лютого 2017 року не стало міського голови Луцька Миколи Романюка. Місто й досі з вдячністю згадує і чоловіка, і його діяльність на користь Луцька.

На таку посаду його обрали у 2010, під час виборів 31 жовтня. За цей час Микола Романюк встиг зробити чимало, тож нині, у п'яті роковини його смерті, Район.Луцьк вирішив пригадати суттєві зміни, які сталися за його головування, і які й досі нагадують жителям про багаторічну працю. 

ЗАЛІЗНИЧНИЙ ВОКЗАЛ

Під час головування Миколи Романюка відбулося наймасштабніше оновлення вокзалу станції «Луцьк» з моменту його спорудження в 1959 році. Офіційне відкриття відбулося 26 жовтня 2012 року. Пізніше оновлений залізничний вокзал потрапив у список найкрасивіших в Україні.

РЕКОНСТРУЙОВАНИЙ ЗООПАРК

Микола Романюк активно співпрацював із закордонними партнерами. Зокрема, завдяки програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна вдалося реконструювати міський зоопарк:

  • збудували нові ведмеже та левове містечка;
  • звели більше десятка нових вольєрів для дрібних тварин. У них оселилися куниця кам’яна, сова сіра звичайна, боривітер звичайний, єнотовидний собака, лисиця руда, єнот звичайний (полоскун), крук та інші дрібні хижаки;
  • встановили майже кілометр нових парканів та огорожі ставків;
  • працює безкоштовний Wi-Fi, встановили безліч лавочок, альтанок, гойдалок, смітників;
  • у зоопарку тепер є свій трактор із варіантами причепів та вантажний бус для доставки харчування, а також транспортування самих тварин. Адже нерідко по нового мешканця зоопарку працівникам доводиться їздити в інші кінці країни;

ТУРИЗМ

З початку правління Миколи Романюка, у місті почали працювати над туристичною привабливістю. 2012 року офіційно відкрили Центр туристичної інформації та послуг. Міський голова у вітальному слові зазначив, що це велика подія для міста, адже саме з культурних, спортивних і туристичних зв’язків розпочинається економічна співпраця, тому влада надає великого значення розвитку туристичної галузі.

ЦНАП

2012 року відкрили Центр надання адміністративних послуг. Урочисто відкриваючи ЦНАП, Микола Романюк наголосив, що це знакова подія як для міста, так і для всієї області. З часу відкриття луцький ЦНАП і дійсно стали називати одним із найкращих в Україні і часто показували нову споруду гостям міста.

КОМУНАЛЬНА СФЕРА

З часу, відколи Микола Романюк почав працювати міським головою, у Луцьку капітально відремонтували понад 100 доріг та два шляхопроводи – на Соборності-Перемоги та на Ківерцівській. Особливого резонансу набрала реконструкція вулиці Лесі Українки. Попри скандальну ситуацію зі зрізуванням дерев та кримінальні провадження щодо держзакупівель, міський голова Микола Романюк був переконаний, що ремонтні роботи необхідно продовжувати, хоча б і через те, що пішохідна вулиця Луцька значно програвала у порівнянні з подібними місцями в обласних центрах по-сусідству.  

Окрім цього, за час роботи минулої та протягом нинішньої каденції мера у місті освітлили пішохідні переходи і продовжили будівництво системи зовнішнього освітлення. До кінця 2016 року у місті оснастили світильниками близько 70 пішохідних переходів. Сучасне освітлення встановили й на меморіальному комплексі «Вічна слава».

Також під час головування Миколи Романюка активізувалися й ремонти прибудинкових територій. За ініціативи мера, жителі приватних забудов  почали купувати сміттєві контейнери.

Крім того, останніми роками Луцьк став славитися впровадженням заходів щодо енергоефективності. А нещодавно у місті запрацював центр енергозбереження та енергоефективності, де кожен лучанин матиме змогу отримати консультацію щодо впровадження енергоощадних заходів у своїй квартирі та своєму будинку.

ОСОБИСТІ ЗДОБУТКИ

2016 року Луцького міського голову Миколу Романюка Президент України Петро Порошенко нагородив орденом «За заслуги» І ступеня. Згодом міського голову Миколу Романюка включили до складу Наглядової ради Національної академії державного управління при Президентові України.

Міський голова Микола Романюк увійшов в трійку найкращих мерів України.

Про це на пленарному засіданні сесії Луцької міської ради розповів депутат Микола Дендіберін.

Він зауважив, що відповідну інформацію йому повідомили з Кабміну під час телефонної розмови. Микола Романюк став одним з тих, хто найкраще виконує свої обіцянки перед громадою.

У свою чергу Микола Романюк зауважив, що коли інформація правдива, то чути компліменти приємно. Проте зазначив, що усе зроблене для міста – результат злагодженої роботи усіх структур.

«Я ніколи на цьому не спекулював – все що робиться, робиться завдяки нам усім. Якщо це так, то дякую нам всім за спільну роботу, це ми робимо разом», – зауважив Микола Романюк.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром