Свій день народження міг би відзначати прикордонник зі Сваляви

25 Січня 2022, 17:48
Віктор Шепентал 1240
Віктор Шепентал
Свій 57-й день народження міг би відзначати прикордонник Віктор Миколайович Шепентал
 
Про це повідомили на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.
 
Віктор Миколайович Шепентал народився 25 січня 1965 року у місті Свалява Мукачівського району, Закарпатської області. Після закінчення навчання у середній школі вступив до СПТУ Мукачева, де у 1981 році отримав спеціальність тракториста-машиніста та слюсаря.
 
У 1983 році Віктора Шепентала призвали на військову службу. Чоловік служив у Бердянську, потім його перевели у Чехословаччину. 
 
У 1991 році він закінчив Вольське військове училище та продовжив службу на посаді начальника продовольчої служби в піхотному полку Ужгорода. Прослужив 20 років у різних військових частинах та у 2003 році вийшов на пенсію.
 
З початком АТО у 2014 році майора Віктора Шепентала мобілізували у Чопський прикордонний загін. Його призначили заступником коменданта оперативно-бойової прикордонної комендатури «Чоп».
 
Колону, у складі якої пересувався Віктор Шепентал, поблизу селища Новотроїцьке на Донеччині сепаратисти обстріляли 10 жовтня 2014 року. Прикордонник зазнав поранення вогнепальною зброєю в область шиї, внаслідок чого загинув на місці. 
 
Його поховали у рідному місті. У 2017 році Віктору Шепенталу Указом Президента України посмертно присвоїли військове звання «підполковник».
 
«Він з дитинства був для мене героєм. Високий, стрункий, мужній, у військовій формі – тато завжди був для мене уособленням того, яким має бути чоловік. Підтримка батька, його: «Не здавайся!» підтримували мене, коли мені ставало важко у житті. Батько був для мене орієнтиром, коли я лише ставала на шлях прикордонниці. Тепер, коли його немає з нами, нам усім його дуже бракує. Однак, я вірю, що там, з неба, він пишається нами», – розповіла донька Віктора Шепентала.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024