В Україні встановили День вшанування захисників Донецького аеропорту

21 Січня 2022, 13:55
В Україні встановили День вшанування захисників Донецького аеропорту 660
В Україні встановили День вшанування захисників Донецького аеропорту

20 січня в Україні офіційно встановили Днем вшанування захисників Донецького аеропорту. Відповідний спільний наказ видали міністр оборони України та головнокомандувач Збройних сил.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«З метою військово-патріотичного виховання, вшанування подвигу військовослужбовців, добровольців та волонтерів, які обороняли Донецький аеропорт від російського агресора, та продовження найкращих бойових традицій наказуємо установити в системі Міністерства оборони України День вшанування захисників Донецького аеропорту, який відзначати щороку 20 січня», – йдеться у наказі.

Зазначають, що кожного протягом січня організовуватиметься низка урочистих і пам’ятних заходів, присвячених Дню вшанування захисників Донецького аеропорту.

Йдеться про заходи з вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які обороняли Донецький аеропорт. Урочистості проводитимуть у меморіальному комплексі на території Міністерства оборони, де розташована Зала пам’яті захисників України та Пам’ятний дзвін. 

Також у військових частинах ЗС України, вищих військових навчальних закладах, бібліотеках проводитимуться низка тематичних зустрічей, лекцій, книжкових виставок, перегляд та обговорення документальних фільмів, кінохронік, присвячених темі оборони Донецького аеропорту та вшануванню захисників ДАПу. 

Читайте також: «Кіборга» з Дубенщини посмертно нагородили званням «Герой України»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024