Луцький режисер знімає новий фільм

17 Січня 2022, 17:24
Луцький режисер знімає новий фільм 851
Луцький режисер знімає новий фільм

Луцький режисер Сергій Шараєвський знімає нову документальну стрічку. У фільмі йтиметься про репресії не християн в радянські часи.

Про це пише «Суспільне».

Як розповів режисер, фільм планують згодом показати у кінотеатрах України.

Наразі команда, яка працює над стрічкою, оглядає локації для зйомок у Волинській області.

«Частина зйомок вже відбулася у Харкові, Києві, Одеській області. На Волині оглянули кілька локацій. Зупинилися на Володими-Волинському училищі. Воно дуже фактурне і підходить нам», – розповів режисер. З його слів, в училищі зніматимуть розстріл в'язнів у 1939 році.

Читайте також: Волиняни, яких вбили у Сандармосі

До створення стрічки, каже Сергій Шараєвський, залучать кілька десятків акторів, зокрема і з волинських театрів, реконструкторів та істориків. Одну з наймасовіших сцен планують знімати у лісі.

«Хочемо задіяти більше 20 акторів. Це будуть зображені події 1940-х та початку 1950-х років», – додав режисер.

Ідея створення фільму виникла два роки тому, – каже режисер. На його думку, тема репресій не християн у радянські часи мало розкрита не лише у кінематографі, але й в офіційній історії.

«Ми зараз по крупинках збираємо факти. Хоче показати протистояння величезної тоталітарної атеїстичної машини проти звичайних людей», – зазначив Сергій Шараєвський.

Наразі стрічка готова на 50 %. Завершити фільм планують до кінця року, тоді ж зробити прем'єру. Зі слів режисера, також цього року команда планує розпочати роботу над другим сезоном документального серіалу «Українське підпілля на Волині», який режисер створює у співпраці із Суспільним мовником.

Читайте такожДівчина з музейної світлини: життя і боротьба волинянки Тетяни Дейнеги (Байди)

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром