У Маневичах відкрили музей унікального експоната

31 Грудня 2021, 11:09
У Маневичах відкрили унікальний музей одного експоната 801
У Маневичах відкрили унікальний музей одного експоната

Головний і єдиний експонат – давній човен-довбанка, який знайшли на березі Стиру між селами Копилля і Старосілля

Участь у відкритті музею, яке відбулося 29 грудня, взяли голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, його заступник Григорій Пустовіт, депутат облради Орест Маховський та народна депутатка Ірина Констанкевич. Про це повідомляють на сайті Волиньради.

Як зазначив директор Маневицького краєзнавчого музею Петро Хомич, вік знахідки – ХІ – ХІV століття, а отже човен може належати до часів Київської Русі.

Читайте також: Фото човна-довбанки з Маневицького краєзнавчого музею

«Мені приємно, що в такий складний для вітчизняної музейної галузі період, вдалося провести реконструкцію Маневицького краєзнавчого музею, створивши нову експозицію в спеціальному новозбудованому павільйоні. Це допоможе зберегти пам’ятку і якнайкраще презентувати найбільший та найдавніший в Україні артефакт підводної археології – середньовічного човна-довбанки», – наголосив краєзнавець.

Читайте також: Маневичі, Старосілля та Четвертню відвідала Волинська експедиція

Як повідомляє Маневицька селищна рада, у рамках заходу провели всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Маневиччина, Чорторийськ і Кукли в історії та культурі рідного краю» з презентацією збірника, який охоплює загальні питання краєзнавчих досліджень, історію населених пунктів Маневиччини та Волинського Полісся.

Видання збірника відбулося завдяки Програмі розвитку культури, мистецтва та охорони пам’яток культурної спадщини Маневицької селищної ради на 2021 рік.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром