У Рівному відбудеться етнолабораторія

22 Грудня 2021, 14:08
Фото: Рівненський обласний центр народної творчості 932
Фото: Рівненський обласний центр народної творчості

На базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну» працюватиме етнолабораторія «Відкриття ткацького сезону». Подія відбудеться 23 грудня.

Про це повідомляє Рівненська обласна рада.

Упродовж дня кращі ткалі знайомитимуть відвідувачів з давнім ремеслом та проводитимуть майстер-класи й презентації. Охочі зможуть опанувати основи цього ткацького мистецтва.

За словами співорганізаторки етнолабораторії, директорки Рівненського обласного центру народної творчості Ірини Рачковської, цим заходом вони прагнуть привернути увагу людей до унікальної традиційної техніки ткацтва, якою славиться Рівненське Полісся. 

Читайте також: Ткацтво на столітніх верстатах: у Брунетівці зберегли давнє ремесло

«У нас на Рівненщині є особливі техніки ткацтва, можна також виокремити і притаманні регіону кольори, які переплітаються на полотні - чорний, червоний, зелений. Все це має свою певну мистецьку і сакральну символіку, в яку наші предки закладали глибокий зміст. А ще в нас в області є ті люди, які бережуть і поколіннями плекають та передають у спадок прадавню ткацьку майстерність. Тому мусимо скористатися можливістю дізнатися усі секрети давнього ремесла, щоб продовжити його для нащадків», – зазначила Ірина Рачковська.

Щоб взяти участь в етнолабораторії потрібно заповнити анкету. Відвідувачів об’єднають у групи, з якими займатимуться майстри.

Читайте також: Що відомо про унікальну майстерню гобеленів у Горохові

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
21.04.2024
20.04.2024