Ярослав Грицак презентував у Луцьку книгу «Подолати минуле: глобальна історія України»

13 Грудня 2021, 15:24
Презентація книги 1357
Презентація книги
У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбулась презентація книги українського історика, професора Українського католицького університету Ярослава Грицака «Подолати минуле: глобальна історія України».
 
На творчу зустріч прийшли освітяни, історики, письменники і усі, хто цікавиться історичною тематикою. Підтримати популяризацію «дослідження національного значення» приїхав голова Українського інституту національної пам‘яті Антон Дробович. Про це повідомили на сторінці громадської організації «Розвиток Мікрорайонів Міста» в фейсбуці.  
 
 
«Я часто бував у Луцьку, але зовсім не очікував побачити музей такого світового рівня, тут є якась нова інтелектуальна формація, новий рівень спілкування і разом з тим ти почуваєшся як вдома, як у своєму рідному університеті», – приємно здивований Луцьком Ярослав Грицак.
 
«Ми, українці, часто нарікаємо, що у нас все так погано, але, якщо взяти глобальну історію, то зараз всі події розгортаються навколо України. Ми далеко зайшли, але, щоб Україна була там, де повинна бути, треба конче реалізувати політичну і судові реформи. Ми майже відбулися, а щоб відбутися повністю, потрібно подолати цей останній кілометр», – додав історик.
 
Щоб подолати минуле – «цей останній кілометр», потрібно його аналізувати, щоб зрозуміти, де зараз знаходиться Україна та світ. І, що нас чекає у майбутньому. Історик дав відповіді на усі запитання присутніх. 
 
 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024