«Кіборга» з Дубенщини посмертно нагородили званням «Герой України»

07 Грудня 2021, 10:47
Петро Петрович Полицяк 1799
Петро Петрович Полицяк

Мешканцю Борбина посмертно присвоїли звання Героя України та орден «Золота Зірка»

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Петру Полицяку президент присвоїв звання Герой України. Про це кореспондентка Район.Дубно дізналася з Указу президента України.

Наказ про присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Петру Петровичу Полицяку — солдату (посмертно) президент підписав 3 грудня.

Петро Полицяк
Петро Полицяк

Довідково: Петро Петрович Полицяк народився 5 липня 1992 року в селі Борбин на Млинівщині.

Навчався в Борбинській середній школі. Жив у Дубно, звідки й був мобілізований до Збройних сил України. Кіборг, служив у 80 аеромобільній бригаді. Герой, мав позивний «Чорний».

До поїздки у зону АТО Петро працював будівельником, збирався одружитись.

Довгий час рідні хлопця не мали про нього жодної інформації. Зв’язок із ним перервався після вибуху і завалів у Донецькому аеропорту. У списку полонених його не було.

Згодом стало відомо, що тіло бійця з-під руїн аеропорту доставлено у морг однієї з лікарень Дніпропетровська. Загинув Петро Полицяк 20 січня 2015 року.

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» П. Полицяк присвоєли орден «За мужність» III ступеня (посмертно).

Також його нагородили знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно)

Читайте також: Волиняни-учасники АТО, які стали Героями України

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024