«Історія нашого дворику»: у Луцьку відкрили кімнату-музей

30 Листопада 2021, 12:34
Кімната-музей «Історія нашого дворику» 732
Кімната-музей «Історія нашого дворику»

У приміщенні Волинського єврейського общинного центру імені Ісаака Долинського відбулось офіційне відкриття Днів єврейської культури в Луцьку та кімнати-музею «Історія нашого дворику», яка присвячена історії євреїв у місті.

На свято до представників Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк та директор департаменту культури Тетяна Гнатів. Про це повідомляє Луцька міська рада.

Читайте також: Побут євреїв Луцька на фото 1930-х років

Концепція цього приміщення зосереджена навколо родової пам’яті. Тут представлені експонати, що колись належали єврейським сім’я, мешканцям Луцька, пов’язані з їх життям та діяльністю, культурою й побутом. Серед цих маленьких острівців історії є також безліч речей, які стосуються і сьогодення представників громади прогресивного іудаїзму, є частиною їх релігійного життя.

Читайте також: Життя єврейського населення на рідкісних світлинах міжвоєнного Луцька

«Ми хотіли, аби експонати перекликались між тим, що колись було, та тим, що є зараз. Ми не кажемо що це вже було і це треба забути. Навпаки — ми зобов’язані це пам’ятати, із цим жити, та передати це прийдешнім поколінням», – зазначив виконавчий директор громади зазначив Сергій Швардовський

За його словами, робота над організацією цієї кімнати тривала уже дуже давно, і тільки до Днів єврейської культури у Луцьку та свята Хануки, прийняли рішення про її відкриття.

«Мені надзвичайно приємно сьогодні бути поруч із вами, адже це дозволяє краще познайомитися із традиціями та звичаями, характерними частині нашої великої громади – громаді прогресивного іудаїзму. Сподіваюся, що саме у ці святкові дні ви матимете все більше і більше можливостей розповісти про традиції ваші та ваших предків.

Вітаємо зі святом та сподіваємося, що в подальшому матимемо ще більше спільних і цікавих проєктів», – привітала присутніх Ірина Чебелюк.

Читайте також: Міжвоєнний Луцьк на світлинах Альтера Кацизне

Читайте також: Єдинороги, грифони та леви на мацевах в Острозі

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024