У Рівному декомунізували вулицю

19 Листопада 2021, 11:04
У Рівному декомунізували вулицю 881
У Рівному декомунізували вулицю

Рівненська міська рада декомунізувала вулицю Миколи Островського. Рішення перейменувати її на вулицю Покровська депутати прийняли на сесії 18 листопада.

Про це повідомляє Суспільне.

Під час обговорення питання про перейменування вулиці Островського на сесії до депутатів звернулася мешканка вулиці Вікторія Яковчук.

«На нашій вулиці 40 будинків і ми опитали думку мешканців нашої вулиці. 86 підписів було зібрано проти перейменування і ми зараз представляємо громаду нашої вулиці й просимо не перейменовувати. 60 років вулиця була Островського, ми не бачимо в цьому нічого кримінального і тому просимо залишити назву», – зазначила Вікторія Яковчук.

Натомість головний архітектор Рівного Дмитро Котляров послався на закон, згідно з яким мають декомунізувати цю вулицю.

«Український інститут національної пам'яті включив Миколу Островського до осіб, які потрапляють під цей закон. Я розумію незручності для мешканців, які виникнуть. Але, мені здається, що питання ідентичності є важливим і особливо на вас не вплине», – запевнив Дмитро Котляров.

Рішення про перейменування вулиці Миколи Островського підтримали 39 депутатів. І погодили назвати її Покровською, оскільки вона розташована неподалік Покровського собору.

Читайте також: На Волині не перейменували вулиці, які названі на честь російської депутатки і окупантки Валентини Терешкової

Довідково: 

Микола Островський (1904-1936) – радянський військовий та партійний діяч, учасник встановлення радянської влади в Україні, служив у бригаді І.Котовського, 1-ій кінній армії, частинах особливого призначення Червоної армії, співробітник Ізяславської ЧК (1921), секретар райкому комсомолу в Берездові та Ізяславі, секретар окружного комсомолу в Шепетівці (1924), бригадний комісар Політуправління Червоної Армії (1936).

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024