У Польщі фастфуд мережа оскандалилася через бургер «Goudomor»

18 Листопада 2021, 12:49
Бургер з сиром гауда під назвою «Goudomor» 1077
Бургер з сиром гауда під назвою «Goudomor»

У Польщі фаст-фуд мережа «Burger King» створила бургер «Goudomor» та зняла його з меню через обурення української діаспори. Це слово асоціюється з Голодомором

Про це повідомляє «Історична правда».

Президент союзу українців у Польщі Мирослав Скурка у коментарі виданню The Warsaw заявив, що назва бургеру є огидною.

«На мій погляд, запропонована назва більш ніж невдала. Вона огидна. Вона однозначно пов'язана із Голодомором, який майже 50 країн світу визнали геноцидом», – заявив Мирослав Скурка.

Читайте також: «В глечику було спригорща зерна. Забрали з того глечика і висипали», – спогади свідка Голодомору Євгена Парчака

Українська діаспора в Польщі негативно відреагувала на появу бургера з такою назвою. Однак на сторінках соцмереж Burger King видаляли негативні коментарі. Згодом через те, що їх з'являлося все більше і більше, вирішили видалити оригінальний допис.

Після шквалу критики допис з анонсом нового бургеру видалили.

Читайте також: Як Україну і Польщу змушують знову викопати сокиру історичної війни

Довідково:

Голодомор –  акт геноциду українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців на території Української СРР та Кубані. Через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних тоталітарна система створила для українців життєві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення. Визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу законодавчо закріплене Законом України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», яке ухвалила Верховна Рада України 28 листопада 2006 року. Постановою Апеляційного суду Києва від 13 січня 2010 р. Й.Сталіна, В.Молотова, Л.Кагановича, П.Постишева, С.Косіора, В.Чубаря, М.Хатаєвича визнали винними в організації Голодомору.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром