Підземелля Домініканського монастиря у Володимирі-Волинському відкриють для туристів

18 Листопада 2021, 11:15
Підземелля Домініканського монастиря 1362
Підземелля Домініканського монастиря

Дирекція Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» організувала екскурсію у вежі колишнього Домініканського монастиря на честь 20-річчя від дня створення заповідника. Подія відбулася, 17 листопада.

До ознайомчої екскурсії у місці, котре, можливо, стане новою туристичною локацією, долучились і працівники Туристично-інформаційного центру. Про це повідомляє Володимир-Волинська міська рада.

Читайте також: Фахівці з Польщі досліджували костел Іоакима та Анни у Володимирі

Домініканський монастир, який збудували у 1497 році на кошти польського короля Олександра Ягеллона, є одним з найстаріших на Волині, що зберігся до нашого часу майже в автентичному вигляді, хоча упродовж сотень років не використовувався у релігійних цілях. Нині тут розміщений навчальний корпус Центру професійної освіти.

Викладачі навчального закладу, які охоче погодились на співпрацю, провели наукових співробітників заповідника та працівників ТІЦу усіма найцікавішими місцями монастиря: атмосферними келіями, коридорами та дзвіницею і  продемонстрували найголовнішу родзинку – загадкове підземелля.    

У підсумку усі учасники екскурсії зійшлись на думці, що такий об’єкт більш ніж вартий уваги, тому у наступному туристичному сезоні його обов’язково включать у новий екскурсійний маршрут.

Читайте також: У Луцьку презентували відреконструйовані підвали Вежі Чорторийських

Читайте такожІнтерактивний комплекс і квест-кімнати: у Рівному функціонує унікальний музей «Таємничі підземелля»

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024