Із забороненими прапорами та лозунгами: у Володимирі комуністи вийшли на «мітинг»

15 Листопада 2021, 11:28
Із забороненими прапорами та лозунгами: у Володимирі комуністи вийшли на «мітинг» 1349
Із забороненими прапорами та лозунгами: у Володимирі комуністи вийшли на «мітинг»

Комуністи на минулому тижні зібрались біля обеліска Слави, що на головній площі Володимира, аби «вшанувати пам’ять захисників завоювань Великої Жовтневої Соціалістичної Революції 1917».

Після цього, як зазначають на сайті КПУ, відбулися збори, на яких обговорили доповіді Симоненка «Уроки Великого Жовтня та невідкладні завдання комуністів». 

Під час зібрання на площі Героїв, представники забороненої партії розгорнули червоні знамена з комуністичними гаслами.

І це попри дію закону Верховної Ради про заборону комуністичної пропаганди.

Серед мітингувальників – переважно люди пенсійного віку. Це і колишня директорка меблевої фабрики, колишній керівник одного з комунальних підприємств міста. Також інші незмінні прихильники компартії, які попри заборону досі збираються у Володимирі і з грамотами, гаслами та забороненою символікою  відзначають «жовтневі» свята.

Як повідомили Район. Володимир-Волинський у Володимир-Волинському районному відділі поліції, учасники даної акції не повідомляли про своє зібрання. По даному факту зареєстровані матеріали до єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень та інших подій. Поліція проводить перевірку, прийме процесуальне рішення згідно чинного законодавства.

Район.Володимир-Волинський також вдалося дізнатися, що збори комуністів відбулися у приміщенні, яке є комунальною власністю міста. Офіційно кімнату, яка знаходиться в центрі міста (приміщення колишньої школа №3), заставлена погруддями Леніна та обвішана лозунгами забороненої компартії, орендує ГО Всеукраїнський союз жінок трудівниць «За майбутнє дітей України». Договір про оренду укладено з громадською організацією ще 01.04.2014 року. Договір оренди постійно поновлюється і щоразу на ту ж громадську організацію.

Днями депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч написав звернення до начальника управління СБУ Волині у зв’язку із зібранням комуністів у Володимирі на площі Героїв 6 листопада.

«На сьомий рік російсько-української війни, всупереч низці чинних законів про декомунізацію та рішень судів про заборону Комуністичної партії України, у місті Володимир-Волинський фактично досі діє комуністична партійна організація, яка активно пропагує радянську символіку. Вищезазначені особи зібрались біля обеліска Слави, що на площі Героїв, аби «вшанувати пам’ять захисників завоювань Великої Жовтневої Соціалістичної Революції 1917». Крім того, під час зібрання було розгорнуто червоні прапори з комуністичними гаслами, що є прямим порушенням Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, у квітні 2015 року почав діяти Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». 

Читайте також:  У княжому місті хочуть впорядкувати не декомунізований парк

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром