В Острозькій академії відзначили 445-ту річницю з часу заснування

13 Листопада 2021, 18:10
У рамках урочистостей представили оновлену експозицію Музею історії «Острозької академії» 1266
У рамках урочистостей представили оновлену експозицію Музею історії «Острозької академії»

Національний університет «Острозька академія» продовжує відзначати величний ювілей з часу заснування.

З цієї нагоди в закладі відбувся Міжнародний форум «445 років вищої освіти України», участь в якому взяли дипломати з понад 10 країн світу та державні представники різного рівня – пише Район. Острог.

З нагоди святкування до вишу завітав із привітаннями Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Тут є дух наснаги, перемоги та настанови. Саме в Острозькій академії закладений міцний фундамент розвитку освіти і науки України. Вітаю кожного, хто щодня старанно долучаєтсья до освітнього процесу цього величного закладу. Студенти, ставте перед собою максимально амбітні цілі. Злочин - не досягнути мети, а ставити мету, нижчу за амбіції», – зазначив Сергій Шкарлет.

У рамках урочистостей представили оновлену експозицію Музею історії «Острозької академії», розташовану у двох окремих залах. У першій висвітлюється історію заснування й діяльності навчального закладу в XVI–XVII ст. та відтворений кабінет ректора академії Герасима Смотрицького. У другій йдеться про феномен відродження «Острозької академії» у 1994 році та про 25 років її нової історії. Новостворені експозиції доповнені 3D-моделями, мультимедійними елементами та аудіогідами двома мовами.

До слова, реалізували проєкт в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
22.04.2024