До давніх городищ на Рівненщині проклали туристичні маршрути

26 Жовтня 2021, 18:00
До давніх городищ на Рівненщині проклали туристичні маршрути 1603
До давніх городищ на Рівненщині проклали туристичні маршрути
П’ять туристичних маршрутів до давньоруських городищ, які розташовані у басейні річки Горинь, проклали у Рівненській області. Про це кореспонденту Укрінформу повідомила менеджерка з комунікацій проєкту «Міста Погориння» Вікторія Власюк.
 

«Презентували два з п’яти туристичних маршрутів, які проклали до давніх городищ нашого краю. Передусім, це велосипедно-піший маршрут протяжністю у 80 км. Мандрівники зможуть побачити не тільки чудові осінні краєвиди, але чимало водойм, річок, побувають в ентомологічному заказнику, піднімуться на гору Топір, відвідають колишнє чеське депо у селі Дібрівка та побачать залишки чеського пивоварного заводу», – розповіла Вікторія Власюк.

Читайте також: «Велика Волинь»: чим цікаве Білівське городище

За її словами, другий маршрут, який презентували туристичній спільноті має довжину 96 км та об'єднує сім давніх городищ. Це – найдовший маршрут, який включає найбільшу кількість городищ та цікавих локацій. 

Під час мандрівки, окрім місць поселень часів Давньої Русі, туристи зможуть відвідати архаїчний вітряк у селі Красносілля та водяний млин ХІХ століття, садибу Ленкевичів-Валевських, один з найстаріших парків України XVIII століття у Гощі. Також на маршруті – руїни каплиці-костелу Задемських, вікові дерева, заказник «Агатівка».

Довідково:

Проєкт «Міста Погориння» реалізується на Рівненщині в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду. «Погоринські міста» – саме так неодноразово згадуються в літописах землі над річкою Горинь як окреме територіальне утворення доби Давньої Русі. Нині про історію колишніх городищ свідчать лише цінні археологічні знахідки, свідчення у літописах та високі пагорби,що привертають увагу не тільки істориків, археологів, але й туристів.
У межах проєкту команда хочемо дослідити разом з краєзнавцями, археологами сім таких городищ у Рівненській області, розповісти їх історію, створити новий туристичний маршрут пам’ятками археології на Рівненщині та навчити громади розвивати свій туристичний потенціал.
 
Читайте також: Оборонні вежі: продовжують оцифровувати спадщину князів Острозьких
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024