У Києві відкрилася міжнародна науково-практична конференція до 150-річчя волиянина Агатангела Кримського

23 Жовтня 2021, 16:08
Виступає директорка архіву-музею літератури Олена Чижова 1326
Виступає директорка архіву-музею літератури Олена Чижова

Постать видатного українського вченого-сходознавця, який народився на Волині, вкотре об’єднала науковців, теоретиків і практиків України та світу.

До 150-річчя видатного вченого Агатангела Кримського 21 жовтня  відбулося відкриття Міжнародної науково-практичної конференції «Україна між Сходом і Заходом: проблеми і перспективи міжкультурної комунікації» – повідомляють на фейсбук-сторінці Центрального державного архіву-музею літератури й мистецтв України.
 
У конференції взяло участь понад 200 учасників. Організаторами заходу, зазначається в повідомленні, виступили Міністерство освіти і науки України, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Інститут філософії імені Г.С.Сковороди НАН України, Київська гімназія східних мов № 1. 
 
На пленарному засіданні виступили голова Наглядової ради Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор політичних наук Микола Томенко, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Національного університету біоресурсів і природокористування України, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, Відмінник освіти України Вадим Кондратюк, декан гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України Інна Савицька; завідувачка департаменту соціології, докторка соціологічних наук, професорка Академії Поморської (Республіка Польща) (онлайн) Ірина Суріна.
 
З ґрунтовною доповіддю про постать Агатангела Кримського крізь призму архівно-бібліотечного зібрання Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України, склад і зміст фондів та діяльність установи у сучасному соціокультурному просторі виступила директорка ЦДАМЛМ України Олена Чижова.
 
Триває жваве обговорення актуальних проблем сучасного глобалізованого світу в контексті перспектив взаємодії західних і східних культурно-цивілізаційних утворень та висвітлення результатів наукових розвідок фахівців в галузі філософії, психології, педагогіки, мовознавства, філології, історії, політології, міжнародних відносин, журналістики, соціології, культурології, мистецтвознавства, релігієзнавства щодо подальшого розвитку України.
 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024