Наукову конференцію про Олику відвідає одна із нащадків Радзивілів

19 Жовтня 2021, 14:34
Олика 1460
Олика

Голова обласної ради Григорій Недопад провів чергове засідання організаційного комітету з проведення міжнародної науково-практичної конференції «Олика в європейській історії: відтворення історико-культурної спадщини». Захід пройде у Луцьку та Олиці 29-30 жовтня.

Про це повідомили на сайті Волинської обласної ради.

За словами директорки Волинського обласного краєзнавчого музею Оксани Важатко про свою участь у конференції вже заявили майже шість десятків науковців, музейників, дослідників з України, Білорусі та Польщі. 

Із зазначеної тематики подали півсотні доповідей. Приїхати до Олики має намір і одна із нащадків роду Радзивілів  Христина Радзивіл-Мілевська.

Окрім загального пленарного засідання упродовж двох днів планується провести також щонайменше чотири дискусійні панелі, зокрема йтиметься про Олику та династію Радзивілів у історичних дослідженнях; археологічні та музейні практики і музеєфікацію пам’яток; туристичний потенціал Олики як джерело економічного і культурного розвитку громади, а також проблематику ревіталізації пам’яток культурної спадщини в Україні та шляхи її вирішення.

Як зазначив Григорій Недопад, за сприяння та безпосередньої участі народної депутатки Ірини Констанкевич на науковий форум з відродження Олицького замку також запрошені міністр культури України та чимало депутатів Верховної Ради. Точне їх представництво буде відоме невдовзі.

В рамках наукової конференції також презентують дві виставки – скарби Олицького палацу та документи Радзивілів на пергаменті з колекції обласних музейних фондів. Учасникам форуму також запропонують оглядову екскурсію пам’ятками Олики.

Читайте також: Туристична Олика в міжвоєнному путівнику по Волині

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024