На Ковельщині презентували виставку до Дня пам'яті жертв Бабиного Яру

29 Вересня 2021, 16:28
Виставка «Захистимо пам'ять: меморіалізація місць масових поховань часів Голокосту» 1567
Виставка «Захистимо пам'ять: меморіалізація місць масових поховань часів Голокосту»
До Дня пам'яті жертв Бабиного Яру та вшанування 80-х роковин цієї трагедії у приміщенні центру культури і дозвілля Дубівської громади відбулася презентація виставки «Захистимо пам'ять: меморіалізація місць масових поховань часів Голокосту».
 
Про це повідомляє координаторка проєкту Оксана Сущук.
 
Бабин Яр – є символом «Голокосту від куль» і загальною назвою усіх місць масових вбивств цивільного населення нацистами в Україні. Нацистська операція в Бабиному Яру 29–30 вересня 1941 року стала однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни. 
 
«Ми схиляємо голови, пам'ятаючи єврейську громаду Ковеля і тих, хто загинув рятуючи їх.  Дякую за участь у заходах та підтримку вчителям (Воробей Олені, Курінній Оксані, Мазурок Оксані та ін.), вихователям, колективу Центру культури і дозвілля, бібліотекарям, депутатам Ковельської районної ради (Андрію Броїло та іншим колегам з фракції «Європейська Солідарність»), а також голові Ковельської районної ради В'ячеславу Швораку. Особливу подяку висловлюю моїм новим друзям з Голоб, учаснику АТО-ООС Сергію Буханковичу та Ігорю», – написала Оксана Сущук.
Присутні також взяли участь в церемонії пам'яті на Меморіалі жертв Голокосту у Бахові.
 
 

Оксана Сущук
Оксана Сущук

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024