У селі на Рівненщині змайстрували вертоліт

29 Вересня 2021, 12:24
Транспортний засіб випробовують у полі за селищем. 1011
Транспортний засіб випробовують у полі за селищем.

Батько з сином Володимир та Олександр Войтовичі із села Рафалівка впродовж двох років спільними зусиллями конструювали вертоліт. І коли транспортний засіб нарешті готовий — випробовують його у полі за селищем.

 Про це чоловіки знімають відео на YouTube, – пише «Володимирець.City».

Як розповідає 39-річний Олександр Войтович, він усе життя мріяв літати. У школі, коли всі діти вчилися, хлопчик у зошитах малював вертольотики. У результаті вступив до рівненського університету на інженера-механіка.

Як і його 67-річний батько, чоловік постійно щось ремонтує та вигадує чудернацькі конструкції.

«Два роки тому вирішив перейти від мрій до діла. Спирався виключно на книжки з авіаконструювання, тато у всьому допомагав», – розповідає Войтович-молодший і зізнається, що конструював на папері деталі майбутнього вертольота недовго.

Читайте такожАтомник із Вараша власноруч змайстрував мініелектрокар

Вага апарата – 300 кілограмів. Трубки, з яких він складається, – здебільшого з дюралю. Майже кожну деталь майстри робили власноруч, або перероблювали.

Поки що найбільша висота, яку подолав Олександр Войтович на гвинтокрилі, – 5-7 метрів, а найдовша відстань в польоті – метрів 500.

Та за розрахунками при такій потужності двигуна цей апарат може піднятись на висоту до 2000 кілометрів статично, а динамічно – до 3000 кілометрів, все залежить від розрідженості повітря.

У планах розробника – створити повноцінний тримісний вертоліт, на якому можна буде безпечно і законно пролетіти від пункту А в пункт Б.

Читайте також: Як виглядало луцьке СТО у минулому столітті

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024