Сарни: резервісти отримали зброю та прийняли присягу на вірність українському народу

25 Вересня 2021, 10:28
Військові прийняли присягу ФОТО 1857
Військові прийняли присягу

Сарненщина долучилась до  Всеукраїнського стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2021».

Початок  навчань на Сарненщині урочисто відкрили голова Сарненської  районної державної адміністрації Олександр Кохан та начальник Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Тарас Павлюк. Про це інформують в пресслужбі Сарненської райдержадміністрації.

Участь у навчанні беруть військовозобов’язані та резервісти підрозділів територіальної оборони Сарненщини. 23 вересня  резервісти отримали зброю та  прийняли присягу на вірність українському народу.

«Дякую всім учасникам навчань за активну життєву позицію, сміливість та  відповідальність. Бажаю міцного здоров’я та вдалого виконання поставлених завдань! Переконаний, що подібні навчання не проходять даремно і загартовують у військовослужбовців стійкість, увагу, пильність та винахідливість», – звернувся до присутніх Олександр Кохан.

Тому звертаємось до жителів Сарненщини  з проханням  дотримуватися заходів безпеки в місцях проведення навчань та  за будь-яких обставин зберігати спокій.

Нагадуємо про відповідальність згідно з вимогами чинного законодавства за ведення фото- та відеозйомки військової техніки, режимних військових об’єктів Збройних Сил України та спроби проникнення на їх територію.

Довідково, загалом в Україні в стратегічному командно-штабному навчанні «Об’єднані зусилля – 2021» залучать близько 12,5 тисяч військових та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки.

До проведення стратегічного командно-штабного навчання для спільного виконання навчально-бойових завдань залучено військові підрозділи 15 країн, серед них 11 країн-членів НАТО та 4 країни-партнери. Крім того, від Північноатлантичного альянсу, а саме зі Стратегічного командування НАТО з операцій, запланована участь групи експертів.

Проведення стратегічного командно-штабного навчання сплановано у три етапи:

  • На першому та другому етапі будуть відпрацьовані питання управління силами оборони держави під час відсічі збройної агресії.
  • На третьому етапі планується відпрацювання елементів управління угрупованнями військ під час ведення операцій із застосуванням багатонаціональних підрозділів зі складу Збройних сил держав-партнерів.

В основу практичних дій покладено виконання спільних завдань сил і засобів Збройних Сил України та держав-партнерів (членів НАТО). Військові маневри триватимуть до 1 жовтня.

Читайте також: На Рівненщині визначили кращий танковий взвод Сухопутних військ ЗСУ

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024