Кортеліси: вшанували пам'ять загиблих у «чорну середу»

24 Вересня 2021, 15:18
Покладання квітів 1050
Покладання квітів

У селі Кортеліси відбувся мітинг-реквієм.

У четвер, 23 вересня, біля меморіального комплексу «Жертвам фашизму» Небайдужі вшанували загиблих у страшній трагедії села Кортеліси 1942 року. Про це йдеться на сторінці Кортеліського музею у фейсбуці.

Саме 23 вересня 1942 року німецькі окупанти знищили поліське село та 20 навколишніх хуторів. Лише в цей день розстріляли понад 2000 мирних, ні в чому не винних, людей. А загальна кількість жертв за часи німецької окупації по Кортеліській сільській раді досягла 2875 осіб.

Про подробиці Кортеліської трагедії розповіла ведуча Тетяна Панасюк. Народний аматорський ансамбль пісні і музики «Ратнівські візерунки» та солістка Катерина Харкевич виконали тематичні пісні: «Дума про Кортеліси», «Земля наша мила» та «Мальви».

Представники влади – Ратнівський селищний голова Віталій Бірук та заступник голови Ковельської районної ради Андрій Броїло звернули увагу присутніх на необхідність берегти пам’ять про жертви минулої війни.

Місцева жителька Таїсія Кухар прочитала свій вірш «Книга пам’яті», в якому описала події «чорної середи».

Після завершення тематичного заходу присутні вшанували пам’ять загиблих жителів села покладанням квітів до підніжжя пам’ятника та Вічного вогню. Настоятель Свято-Успенського храму отець Богдан відслужив панахиду та закликав до щирої молитви за душі полеглих у роки війни.

Читайте також: Повороти долі найстаршої лучанки: від заслання до визнання

Читайте також: У Ратному запрацювала міжнародна виставка

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром