Фонди музею у Володимирі поповнилися роботами художника Сергія Литвинчука

24 Вересня 2021, 09:00
Фонди музею у Володимирі поповнилися роботами талановитого художника Сергія Литвинчука 863
Фонди музею у Володимирі поповнилися роботами талановитого художника Сергія Литвинчука

Фонди Володимир-Волинського історичного музею ім. О. Дверницького поповнять експонати, які мають особливе значення для громади.

На постійне зберігання у музей передали полотна з релігійними сюжетами, які належать пензлю талановитого художника, скульптора, нашого земляка Сергія Литвинчука, йдеться на офіційному сайті громади

Нещодавно відбулася експедиція у складі директора історичного музею Володимира Стемковського на наукової співробітниці цього закладу Ганни Доскоч у село Микуличі Зимнівської сільської територіальної громади. 

Під час поїздки відбулась зустріч зі священником церкви Собору Пресвятої Богородиці Олександром Тарасюком (о. Олександром)

Отець Олександр передав на постійне зберігання у Володимир-Волинський історичний музей ім. О. Дверницького 13 живописних полотен з релігійними сюжетами (1991-1992 рр.), які належать пензлю талановитого художника, скульптора, нашого земляка Сергія Литвинчука (19.05.1955 – 23.12.2009 рр.).

 Після детального опису та музеєфікації нових надходжень планує найближчим часом представити їх для огляду на виставці.

Колектив історичного музею щиро дякує отцю Олександру, який вже багато років служить Богу та людям у с. Микуличі, за такий безкорисливий та щирий вчинок, а також митрополиту Володимир-Волинському та Ковельському Володимиру за навчання та настанови священникам щодо необхідності збереження пам’яток сакрального мистецтва та діалогу з музейними працівниками.

Окрему вдячність висловлюють людям, які сприяють у перемовинах стосовно поповнення музейної колекції цінними експонатами.

Читайте також:  Старовинний храм у селі Четвертня береже скарби та історію

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024