У Луцьку пройде 18 музичний фестиваль «Стравінський та Україна»

21 Вересня 2021, 15:26
Фестиваль «Стравінський та Україна» 1255
Фестиваль «Стравінський та Україна»

У Луцьку з 1 по 10 жовтня відбуватиметься 18 Міжнародний музичний фестиваль «Стравінський та Україна».

Розпочнеться фестиваль 1 жовтня о 18:00 в обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка концертом Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова». Про це йдеться на сайті Луцькради.

3 жовтня у Палаці культури міста Луцька британський режисер Тоні Палмер і Академічний камерний оркестр «Кантабіле» Волинської філармонії запропонують широку і різножанрову панораму британської музики у кіноконцерті «Від Перселла до «Бітлз» у двох відділеннях.

4 жовтня для студентів і викладачів факультету іноземної філології ВНУ імені Лесі Українки почесний професор університету Тоні Палмер прочитає лекцію: «JOHN LE CARRÉ AND THE IMPORTANCE OF THE SPY NOVEL IN 20TH CENTURY ENGLISH LITERATURE». Приводом для спілкування з студентами і викладачами факультету культури і мистецтв стане «Путівник оркестром» Бенджаміна Бріттена (1946), його вплив на музично-естетичне виховання покоління «бебі буму», творча спадщина «Бітлз».

5 жовтня під час презентації меморіального видання пам'яті композитора, у музеї-садибі Ігоря Стравінського в Устилузі у центрі уваги буде історія документального фільму Тоні Палмера «Десь на кордоні» (1982).

З іменем Стравінського пов’язані два супутні заходи: презентація лекторію-виставки «Україна співає поезію» у ВКМ і виставка «Гумор семи муз» у Палаці культури міста Луцька до Міжнародного дня музики. У першому випадку джерелом інспірації став знімок, на якому Стравінський в Устилузі слухає гру волинського лірника; у другому – Стравінський і Пікассо на дружньому шаржі Жана Кокто.

10 жовтня завершить фестивальну програму концерт гітариста Якуба Костюшка за участі Академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської філармонії.

Читайте такожУстилуг – райський куточок для творчості Ігоря Стравінського

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024