На Ківерцівщині відкрили пам'ятний знак на честь вшанування жертв політичних репресій

15 Вересня 2021, 16:29
Відкриття пам'ятного знаку на честь вшанування жертв політичних репресій у селі Гайове 1577
Відкриття пам'ятного знаку на честь вшанування жертв політичних репресій у селі Гайове

З нагоди Дня пам’яті про насильницькі депортації в 1944-1951 роках, в селі Гайове Ківерцівської міської територіальної громади, відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку, встановленого на честь вшанування жертв політичних репресій – примусового переселення українців із Закерзоння (Надсяння і Холмщини) до Пшебраже (Гайове) у 1945 році.

Захід відбувся 12 вересня, у неділю. Про це інформує пресслужба Ківерцівської міськради у фейсбуці.

Участь у відкритті пам'ятного знаку взяли заступник міського голови Ківерців Юрій Тананайський, староста Озерського старостинського округу Юрій Беденюк, жителі та гості села Гайове.

До присутніх на заході у віршованій формі звернувся житель села Гайове Степан Комариця, зачитавши авторський вірш, що входить до його власної збірки «Переселення».

Чоловік є автором книги «Життя прожити – не пройтися полем», яку він видав ще 17 років тому з нагоди 60-річчя з дня примусового переселення українців.

Також під час урочистого заходу зачитали ще один авторський вірш Степана Комариці «Моя родина», у виконанні аматора сцени клубного закладу села Гайове Владислава Марчука.

Жіноча вокальна група клубного закладу села виконано пісню «Переселенці» (автор Степан Комариця).

Заступник міського голови Юрій Тананайський від імені міського голови Олександра Ковальчука вручив Подяки Ківерцівської міської ради за сумлінну працю, активну громадську позицію, активну участь у житті громади, вагомий внесок у духовне та культурне збагачення жителів громади та з нагоди відкриття пам’ятного знаку, встановленого на честь вшанування жертв політичних репресій в селі Гайове: Івану Бичку, Леоніду Зінчуку, Петру Сус, Степану Сус, Степану Комариці, Василю Степанюку, Надії Бичок та Віктору Дедюху

Освятив пам’ятний знак протоієрей, отець Олег Церкви Успіння Пресвятої Богородиці села Гайове.

По закінченню всі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували пам’ять жертв політичних репресій хвилиною мовчання.

Читайте такожСпогади про депортацію: 92-річна волинянка розповіла про Холмщину та свою родину

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024