«Історичний пейзаж із розвалинами»: рівненський художник презентував нову картину

13 Вересня 2021, 12:04
Анатолій Іваненко 1259
Анатолій Іваненко

У рівненській галереї «Євро-Арт» місцевий художник Анатолій Іваненко презентував свою нову картину. Презентація відбулася 12 вересня.

Про це пише Суспільне.

«Ця широкоформатна робота має розміри 95х155 см і виконана олійними фарбами», – розповіла артменеджерка Юлія Савуляк.

Живописний сюжет має назву «Історичний пейзаж із розвалинами, або Біля джерела». Картину художник створив за мотивами Острозького замку. Дві його вежі зображені на дальньому плані, поміж ними Богоявленський собор.

Анатолій Іваненко відомий своїми великоформатними живописними сюжетами.

 

«Він називає свої роботи картинами-алегоріями і переплітає в них минуле й сучасне, буденну дійсність та біблійні перекази. З 2012 року свої нові роботи він презентує лише в галереї «Євро-Арт». Створив сотні полотен, котрі подобаються і дорослим, і молоді», – розповіла Юлія Савуляк.

«В цьому випадку, це асоціативність. Коли бачиш щось одне, а підсвідомість вибудовує зовсім іншу картину. Так, я побачив маленьку дівчинку, а от уява миттєво сформувала цілу картину, яка базується на усіх моїх спогадах і враженнях, які залишилися від усіх моїх візитів до Острога. Це був для мене несподіваний і неочікуваний поштовх, що я за літо написав ось такий сюжет», – зазначив на презентації картини Анатолій Іваненко.

У вівторок, 14 вересня о 16:00, Анатолій Іваненко відкриє персональну виставку у виставковій залі спілки художників на вулиці 16-го липня.

 

Довідково:

  • Анатолій Іваненко народився 30 вересня 1950 року у місті Сватово Луганської області;
  • закінчив Луганську дитячу художню школу (1965 року), Луганське державне художнє училище (1969 року), художньо-педагогічний факультет Київського державного художнього інституту за спеціальністю «художник, методист художнього виховання» (1973 року);
  • автор масштабних тематичних полотен у стилі романтичного символізму.

Читайте також: У луцькій бібліотеці проходить виставка малюнків стародавнього міста

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024