Відбувся Третій Молитовний сніданок Волині

11 Вересня 2021, 14:48
ІІІ Молитовний сніданок у Луцьку 1853
ІІІ Молитовний сніданок у Луцьку

У Луцьку відбувся Третій Молитовний сніданок Волині. Учасників заходу, а їх було майже дві сотні, гостинно зустрів Волинський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка.

Про це пишуть на сайті Луцької міської ради.

Серед присутніх були: Луцький міський голова Ігор Поліщук, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Людмила Тимощук, Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк, Почесний консул Литовської Республіки у Волинській області Сергій Мартиняк, народний депутат України Вячеслав Рубльов, учасники АТО/ООС, представники бізнесу, культури, медицини, священнослужителі, прийомні родини, волонтери та інші.

Традиційно дійство розпочалося зі спільної молитви у виконанні архієрейського хору «Оранта». Згодом повідомили мету заходу: збір коштів на придбання діагностичного обладнання для неонатального центру Волинського обласного територіального медичного об’єднання. Йдеться про апарат амплітудно-інтегрованої електроенцефалографії для діагностики патологічних відхилень у діяльності центральної нервової системи новонароджених.

Перерахувати гроші можна було на розрахунковий рахунок Волинського обласного перинатального центру або здійснити благодійну пожертву, поклавши кошти до скриньок.

«Це вже добра традиція, коли люди різних релігійних конфесій, політичних переконань і професій збираються, немов одна родина, щоб допомогти ближньому. Я щиро бажаю, аби цей день запам'ятався не лише світлинами, а й плідним спілкуванням один з одним. Ми маємо задуматися, який слід ми залишимо по собі, по яких справах і вчинках нас згадають нащадки. Давайте спільно дамо результат і врятуємо діток, котрі сподіваються на нашу допомогу!», – зазначив міський голова Ігор Поліщук. 

Поєднують молитву та добрі справи у Луцьку з 2018-го року. Спільними зусиллями представників влади, духовенства, громадськості та бізнесу вже придбано дороговартісні гемоаналізатори для дитячих лікарень й дихальний апарат.

Генеральний директор КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Ірина Горавська розповіла, що допомога благодійників дуже цінна, бо можливості придбання необхідного обладнання коштом закладу — обмежені.

«На жаль, держава не виділяє нам гроші на придбання такого обладнання. І тому ми сьогодні звертаємося до вас — меценати, бізнесмени, політики. Без вашого сприяння, дітки не отримають якісної медичної допомоги. Долучіться, будь ласка, подбайте про майбутнє України. Маючи на балансі апарат для діагностики патологічних відхилень у нервовій системі новонароджених, ми станемо ще потужнішою клінікою, де не лише виходжують проблемну дітвору, а й працюють на випередження різних недуг та патологій», - підсумувала вона.

Священнослужителі різних конфесій разом з усіма молились за Україну, її народ, військо, лікарів, а також — за Луцьк та мир у світі.

Молитви виголосили: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, директор релігійної місії «Карітас-Спес» Римсько-Католицької церкви отець Роман Бурник, Старший пастор Церкви Адвентистів Сьомого Дня Володимир Мелись, голова Волинського об’єднання церков Євангельських християн-баптистів, єпископ Ярослав Троць, Вікарій Волинської єпархії Української православної церкви єпископ Камінь-Каширський Афанасій, Екзарх Луцький Української греко-католицької церкви єпископ Йосафат, голова Волинського об’єднання Української церкви Християн віри євангельської, єпископ Михайло Близнюк.

А завершився Третій Молитовний Сніданок спільною молитвою усіх присутніх «Боже великий, єдиний».

Довідково: Молитовні сніданки – багаторічна традиція, вони проводяться у США вже понад 60 років. Перший такий захід був організований президентом США Дуайтом Ейзенхауером у 1953 і з того часу молитовні сніданки проводять постійно. Це – звичай десятків країн світу, який покликаний об’єднати людей задля молитви та доброї справи.

Читайте також: Показали світлину освячення погосту і будівель Зимненського монастиря

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром