У Луцьку провели фестиваль «Палітра культур»

05 Вересня 2021, 11:48
Фестиваль «Палітра культур» ФОТО 1146
Фестиваль «Палітра культур»

Стало доброю традицією організовувати фестиваль національних меншин «Палітра культур» у День міста Луцька. Театральний майдан перетворився на етнічне містечко з піснями, танцями та частуванням. Про це пишуть на сайті Луцької міської ради.

Луцьк – багатокультурне місто, де створено та ведуть активну діяльність понад 15 національних товариств. Найчисельнішими серед них є представники польської, німецької, чеської, єврейської, ромської, вірменської та кримськотатарської громад. Відтак, Луцьк став маленькою батьківщиною для багатьох національностей, які спільно творили та творять історію нашого міста.

«Такі заходи дуже важливі, адже вони об'єднують нашу громаду. Сьогодні особливий день для нашого міста. Ми раді, що спільно розвиваємо наше місто. Ми активно співпрацюємо з національними меншинами, що проживають на території нашої громади. Нехай збуваються всі ваші мрії», – промовила заступниця міського голови Ірина Чебелюк.

Читайте також: До Дня міста презентували атмосферне відео про Луцьк

Привітав з Днем міста та Днем національних культур лучан та гостей нашого міста і віцеконсул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Адам Міцлицький.

Свої товариства представили: Товариство польської культури імені Тадеуша Костюшка, Товариство німців Волині, Товариство вірменської культури, Волинське обласне товариство чехів «Матіце Волинська», Волинська релігійна громада прогресивного іудаїзму. Біля них розмістили свої експозиції ГО «Кримські татари Волині».

Упродовж дня на Театральному майдані Луцька лунала святкова музика, діяла виставка-ярмарок майстрів народного мистецтва. Тут можна було придбати сувеніри, продукцію з дерева, гарні прикраси із бісеру, ляльки-мотанки, оригінальні вироби з глини, гарні прикраси із бісеру, цікаві дитячі іграшки та неповторні вишиванки на будь-який смак і гаманець.

Фестиваль національних меншин «Палітра культур» відбувається у рамках реалізації Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста», учасниками якої є 126 міст із 33 країн світу. Аби надалі підтримувати та поліпшувати рівень життя та культурного розмаїття Луцька, провадження інтеркультурної політики стало одним з пріоритетних напрямків діяльності для керівництва територіальної громади.

Читайте також: На Волині стартував міжнародний фестиваль «Лісова пісня»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024