Рівненщина: у селі Шпанівської громади освятили пам'ятний знак воякам УПА

30 Серпня 2021, 18:00
Освячення пам'ятного знака в Ходосах 1770
Освячення пам'ятного знака в Ходосах

Освятили пам'ятник, встановлений  спільними зусиллями громадськості,  пластунів, парафіян ПЦУ та місцевої школи. 

До Дня пам'яті захисників України в селі Ходоси Шпанівської територіальної громади  Рівненського району собор священників ПЦУ освятив пам'ятний знак воякам Української Повстанської Армії. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє Юрій Шадий.
 
Пам'ятний знак у Ходосах, розповідає автор повідомлення, – це проєкт, над яким спільно з  Олександром Набочуком, Ігорем Щебетом, друзями-пластунами, Ходоською парафією ПЦУ та школою працювали минулі шість місяців.
 
«Хрест встановлений біля кладовища, де поховані більшість повстанців. Зроблений із заліза й бетону у вигляді стилізованої емблеми ОУН, щоб чітко підкреслити ідеологічну приналежність», – пише Юрій Шадий.
По завершенню заходів учасники відбули до сусіднього села Хотин, щоб вшанувати пам'ять місцевого хлопця, героя АТО, Тараса Прончука, морського піхотинця, що загинув від кулі московського снайпера в обороні Україні. 
 
«В один день в обох селах ми згадували хлопців, котрі гинули в обороні України від тих самих московських окупантів як 70 років тому, так і нині», – зазначається в дописі.
 
 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024