У Луцьку провели нараду з підготовки міжнародної конференції про Олику

27 Серпня 2021, 16:56
Нарада з підготовки конференції 2388
Нарада з підготовки конференції

Голова обласної ради Григорій Недопад провів нараду з підготовки Міжнародної наукової конференції «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини». Про це повідомляють на сайті Волинської обласної ради.

В обговоренні плану дій щодо промоції Олицького палацового комплексу як однієї з туристичних перлин Волині взяли участь народна депутатка України Ірина Констанкевич, керівниця обласного краєзнавчого музею Оксана Важатко, історикиня Тетяна Яцечко-Блаженко, ректори ЛНТУ і ВНУ Ірина Вахович та Анатолій Цьось.


Як зауважив Григорій Недопад, обласна рада продовжує системну роботу з відновлення національної архітектурної пам’ятки замку Радзивілів. 

«Уже відбувся мистецько-культурний фестиваль, депутатський корпус також виділив 100 тисяч гривень на проведення міжнародної наукової конференції, третину необхідної суми, а це 350 тисяч гривень, - на виготовлення проєктно-кошторисної документації для відновлення цієї пам’ятки», – повідомив Григорій Недопад.

Він також подякував народній депутатці Ірині Констанкевич за активне відстоювання питання реставрації архітектурної пам'ятки в органах центральної влади. Вона ж зазначила, що Олицький замок має хороші шанси наступного року отримати державне фінансування за програмою «Велика реставрація». Однак ще цьогоріч область повинна провести значну підготовчу роботу. Одним з таких етапів є організація науково-практичної конференції.

Читайте також: Запрошують до участі в конференції про Олику в європейській історії


«Я готова виступити комунікатором та залучити до проведення цього наукового форуму не лише волинських нардепів, але й депутатську групу «Велика Волинь», громадську формацію «Волинське братство», а також профільні міністерства культури та освіти і науки», – висловила ініціативу Ірина Констанкевич.

Також зазначалося, що до партнерства в організації історичного форуму будуть запрошені Консульство Республіки Польща та Почесне Литовське Консульство у Луцьку. Оксана Важатко повідомила, що попередню згоду на участь дав один з нащадків славетного роду Мацей Радзивіл. А Тетяна Яцечко-Блаженко ініціює залучення до заходу також і власників приватних колекцій раритетів Олицького замку з можливістю експонувати їх у Луцьку.

Читайте також: Що планують зробити в Олицькому замку

Григорій Недопад також попросив про активну підтримку Луцький технічний та Волинський національний університети в частині створення тематичних інсталяцій, реконструкцій, 3D-візуалізації майбутнього облаштування як самого палацу, так і території навколо нього. Ухвалено, що Міжнародна наукова конференція «Олика в європейській історії» відбудеться 29-30 жовтня.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024