Жителька Квітневого відзначила 100-річний ювілей

11 Серпня 2021, 12:07
Привітали ювілярку представники  Дубенської РДА  та Варковицької сільської ради 1228
Привітали ювілярку представники Дубенської РДА та Варковицької сільської ради
Жителька Квітневого Сангуш Софія Федорівна відзначила свій 100-річний ювілей. Про це повідомляють на сторінці Варковицької сільської ради у фейсбуці. 
 
Ювілярка народилася 10 серпня 1921 року в селі Конюшки, яке належало Сангушкам і була однією із п´яти дочок. Під час війни, коли вивозили українців на роботу в Німеччину, Софія Сангуш теж потрапила до цього списку. Проте несподівано з´явився невідомий чоловік, який забажав поїхати замість Софії. 
 
Сім´я дівчини зібрала продукти та речі для добровольця і відправили його в Німеччину. Так Софія Сангуш залишилась в рідному селі. Через певний час визволитель дівчини знайшов її та завітав в гості з Полісся.
 
У повоєнні роки ювілярку відправили на схід України для відновлення Донбасу, доїхавши до Полтави, молода дівчина з односельчанкою повернулися в рідне село. Все своє подальше життя Софія Сангкш пропрацювала ланковою в колгоспі ім. Леніна в Квітневому. Одружена не була, дітей не мала.
 
На цей час ювілярка проживає з племінниками, яким допомагає по господарству, виховує онуків та правнуків, має хорошу пам´ять, любить розповідати різні історії з минулого, співати українські пісні.
 
З поважним ювілеєм Софію Сангуш привітали представники Дубенської райдержадміністрації та Варковицької сільської ради. 
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024