В Острозькому музеї оновлять експозицію іконописної колекції

09 Серпня 2021, 18:00
В Острозі оновлять колекцію ікон 1630
В Острозі оновлять колекцію ікон
Цьогоріч у Державному історико-культурному заповіднику Острога оновлять експозицію іконописної колекції музею.
 
Про це повідомляють на сайті Рівненської обласної ради.
 
Проєкт «Експозиція Острозька іконописна майстерня» реалізують в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму. На удвічі більшій виставковій площі оновлять експозицію унікальних творів Острозької іконописної майстерні XVII-XVIII століть.
 
«Нетипові для іконопису зображення святих, які усміхаються можна буде не лише побачити, а й дослідити. Оновлена «Експозиція Острозька іконописна майстерня в Замку князів Острозьких» занурюватиме відвідувачів у процес створення ікони від етапу заготовки дошки, через роботу з матеріалами, знаряддями та ін., до фінального покриття лаком. У залі буде розміщено мікроскоп, що дозволить оглянути зразок іконопису з позиції дослідника», – розповів Андрій Брижук, керівник проєкту, заступник директора з наукової робити Державного історико-культурного заповідника.
Унікальності новій експозиції додасть, те, що акценти зроблять на зображеннях предметів побуту, характерних для регіону. Доповнять виставку археологічні знахідки таких предметів побуту. Аби краще зрозуміти зображене на іконі, у рамках проєкту, до кожної із робіт підготують короткий аналіз сюжетів.
 
За допомогою сучасного дизайну, технологій, художнього оформлення та просторових рішень експозиції, враховуючи особливості будівлі, відбудеться трансформація експозиції з традиційного простору збірки музеєфікованих предметів до інтерактивного середовища з залученням відвідувачів до процесу дослідження.
 
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024