У Луцьку врешті визначилися із місцем для пам'ятника Степану Бандері

31 Липня 2021, 16:30
Степан Бандера 1899
Степан Бандера

Погодили місце розташування пам'ятника очільнику українських націоналістів.

У Луцьку нарешті визначилися, де стоятиме пам'ятник Степану Бандері. Багато років це питання «висіло в повітрі», а в місті був лише постамент, який, як недавно повідомили, вирішили прибрати. Так, новий пам'ятник будуватимуть у центральній історичній частині міста, на площі у сквері між будинками Лесі Українки, 16а та 24. Про це журналістка Район.Луцьк дізналася під час засідання сесії Луцької міської ради 30 липня.

До 15 вересня департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами оголосить конкурс на встановлення пам’ятника та доброустрій території. А в бюджеті громади на 2022 рік планують передбачити на це гроші.

Пам'ятник мають побудувати до 31 грудня 2023 року.

«Пам'ятник потрібен українцям, нашим нащадкам. Місце, яке передбачили, – найкраще в Луцьку», – зауважив представник братства ветеранів ОУН-УПА Богдан Вівчарик.

Депутатка Алла Жупанюк попросила міського голову Ігоря Поліщука взяти на особистий контроль серйозність проведення конкурсу на вибір зовнішнього вигляду монумента. 

«Це має бути європейський, цікавий, з сучасним підходом пам'ятник. Не з запахом нафталіну і номенклатурщини», – сказала вона.

Рішення під оплески прийняли 34 депутати.

Читайте також: «Не могла вже на неї сказати «мамо», – дочка «бандерівця» розповіла, як врятувалася від Сибіру

 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024