На будівництві у Рівному розкопали міну в бойовому стані

30 Липня 2021, 11:41
Мінометна міна 860
Мінометна міна
У Рівному під час проведення земляних робіт виявили мінометну міну часів Другої світової війни. Про знахідку на вулиці Хоткевича (район Пивзаводу) стало відомо зранку у четвер, 29 липня. Про це інформують у пресслужбі Головного управління державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) Рівненщини.
 
Міну розкопали ковшем трактора під час проведення будівельно-земляних робіт поблизу приватного господарства. Місце знахідки взяли під охорону працівниками поліції. Піротехніки обласного управління ДСНС, що прибули на місце виклику ідентифікували металевий предмет як мінометну міну калібром 82 міліметри часів Другої світової війни.
 
Боєприпас перебував у бойовому стані та ніс реальну загрозу для людей. При несанкціонованому детонуванні радіус ураження становив би до пів кілометра.

Мінометну міну завантажили у спеціальний піротехнічний автомобіль та вивезли у спеціально відведене місце, де підірвали. Також сапери ДСНС додатково обстежили територію й жодних інших вибухонебезпечних предметів не виявили.

 
Рятувальники Рівненщини закликають громадян дотримуватися правил безпеки під час виявлення підозрілих металевих предметів, що схожі на боєприпаси. У жодному разі не беріть їх у руки. Негайно повідомте про знахідку рятувальників за номером 101 або поліцейських за номером 102.
 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром