В Берестечку відбудеться виставка до міжнародного дня геноциду ромів

27 Липня 2021, 10:35
Меморіал пам'яті жертв геноциду ромів у Берліні 1295
Меморіал пам'яті жертв геноциду ромів у Берліні
У Берестечку відбудеться презентація виставки «Захистимо пам'ять: захист і меморіалізація масових поховань часів Голокосту в Україні». Про це повідомляють організатори на сторінці події в фейсбуці. Подія присвячена до Дня вшанування жертв геноциду ромів, 2 серпня.
 
Виставка відбудеться в рамках реалізації міжнародного проєкту «Мережа пам'яті» та підготована фондом «Меморіал вбитих євреїв Європи» (Берлін), у співпраці з Українським центром вивчення історії Голокосту (Київ) та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.
 
 
Захід проводиться за сприяння й участі міського голови Берестечка Ігоря ГрудзевичаРотарі Клубу Волинь Прайд та регіонального координатора уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Віталія Єлова
Координатором події є Оксана Сущук – керівник Волинської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, директорка Ківерцівського краєзнавчого музею. 
 
Основна мета заходу: за допомогою виставки ознайомити з вдалим досвідом реалізації проєкту збереження місць пам'яті ромської та єврейської громад та сприяти втіленню проєктної ініціативи у місті Берестечку. Також в заході візьме участь громадська організація «Терне рома», Товариство охорони пам'яток історії та культури, представники органів місцевого самоврядування, депутати Волинської обласної та Верховної Ради України. 
 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром