У Луцьку освятили копію ікони Холмського Чудотворного образу Богородиці

24 Липня 2021, 16:22
Освячення копії ікони Холмського Чудотворного образу 2403
Освячення копії ікони Холмського Чудотворного образу

Перед святинями співслужили священники Люблінсько-Холмської єпархії Польської Православної церкви та Волинської єпархій Української Православної церкви.

22 липня в Луцьку, у Музеї волинської ікони, відбулася особлива урочистість біля Холмської Чудотворної ікони Богородиці – освячення копії Чудотворного образу. Про це повідомляють на сайті Волинського краєзнавчого музею.

Делегацію священнослужителів та вірян Польської Православної Церкви, які приїхали на Волинь, очолив настоятель храму Іоана Богослова у Холмі отець Ярослав Щур.

Сучасний список з Холмського Чудотворного образу, зазначається в дописі, написаний ченцями келії Святителя Миколая на горі Афон, був представлений поряд з оригіналом.

Під час молебню та читання акафісту Чудотворній Холмській іконі віряни мали можливість поклонитися іконам. Перед святинями співслужили священники Люблінсько-Холмської єпархії Польської Православної церкви та Волинської єпархій Української Православної церкви.

Окрасою богослужіння став спів хору храму Всіх святих землі Волинської «Волинські дзвони» під керівництвом Марії Вислоцької.

По завершенню богослужіння до вірян зі словами привітань  звернулися о. Ярослав Щур та протоєрей Микола Бондарук, секретар Волинської єпархії УПЦ.

Вони також подякували керівництву музею за збереження Чудотворного образу та можливість для всіх християн звершувати молитви біля святині.

 

 

Читайте такожІсторія однієї відомої святині Іваничівського краю

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024