Померла княгиня з роду Радзивіллів

21 Липня 2021, 14:28
Ельжбета Радзивілл 2067
Ельжбета Радзивілл

Померла найстаріша представниця роду Радзивіллів – Ельжбета Радзивілл Томашевська. Княгиня відійшла у засвіти 20 липня. Про це повідомив на своїй сторінці в фейсбуці родич Ельжбети та польський меценат Мацей Радзивілл.

«Свідок кількох епох. Остання людина, для якої замок Радзивіллів у Несвіжі був просто домом», – написав Мацей Радзивілл.

Ельжбета Радзивілл з батьком в Несвіжі
Ельжбета Радзивілл з батьком в Несвіжі

Читайте також: Воля і доля: Януш Радзивілл – останній олицький ординат

Ельжбета – єдина дитина Альбрехта Антонія Вільгельма Радзивілла і його дружини-англійки Дороті Паркер Дикан. Вона народилася 21 листопада 1917 року в Лондоні. Коли батьки розійшлися, Ельжбета певний час проживала з матір'ю у Відні, з батьком у Несвіжі. Свої останні роки жінка провела у Варшаві, про це повідомляє Zerkalo.

Ельжбета неодноразово відвідувала Білорусь. Найбільш відомий візит 92-річної княгині разом з іншими представниками роду Радзивіллів відбувся у 2009 році.

Як пише «Наша ніва», під час нього Радзивілли завітали в Національний історичний архів, Національну бібліотеку, Національний художній музей, а також відвідали населені пункти, якими колись володіли – Несвіж, Мир, Полонечку та Ішколдь.

Ельжбета біля руїн Ружанського палацу
Ельжбета біля руїн Ружанського палацу

Читайте також: Рідкісні світлини лісів і маєтків Радзивілів на Волині

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром