Презентували сім проєктів, які реалізовуватимуть в Острозі

19 Липня 2021, 18:00
Презентація проєктів 2050
Презентація проєктів

В стінах одного з двох острозьких барбаканів презентували сім грантових проєктів, які розпочинають реалізовувати в місті. Презентація відбулася у понеділок, 19 липня.

Туристичний маршрут єврейської спадщини, інтерактивний маршрут замками князів Острозьких та Волинськими барбаканами, оновлення музею «Острозької академії» та унікальної виставки Острозького іконопису, оцифрування та створення десяти 3d-моделей архітектурних пам’яток та адаптація сайтів музеїв – усе це цьогоріч реалізують в Острозі за підтримки Українського Культурного Фонду та партнерів.

П’ять проєктів: «Єврейська культурна спадщина Рівненщини», «Інтерактивний маршрут замками князів Острозьких», «Волинські барбакани» та «Експозиція Острозька іконописна майстерня» та «Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ), Державного агенства туризму.

Читайте також: В Острозі створили інтерактивну карту володінь князів Острозьких

Читайте також: Середньовіччя, театр на хідлях та міська історія: чим дивуватиме Торчинський ярмарок

Ще два проєкти «Інклюзивна виставка архітектурної спадщини Волині» та «Інклюзивні сайти історико-культурних заповідників Рівненщини WCAG 2.1» отримали підтримку Українського культурного фонду.

Реалізують проєкти різні громадські організації, комунальні установи та благодійний фонд. Зокрема, КЗ «Державний історико-культурний заповідник м. Острога», ГО «Братство ім. кн. Острозьких», «Студія розвитку туристичного іміджу малих міст», Громадська спілка «Всеукраїнська ліга організацій осіб з інвалідністю по зору «Сучасний погляд», ТОВ «Княжий Острог», Міжнародний благодійний фонд відродження «Острозької академії».

Для громадськості та журналістів команди представляли проєкти у трьох блоках: маршрути, музеї та інклюзія. Модерувала захід начальниця відділу культури та туризму міськвиконкому Острога Ольга Лозюк.

Читайте також: Музейний дворик: новий культурний простір Луцька

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024