У Млинок – на дрезині: Дмитро Комаров продовжує пізнавати Полісся

15 Липня 2021, 14:22
Діти щасливі - їх на дрезині покатав Дмитро Комаров 8381
Діти щасливі - їх на дрезині покатав Дмитро Комаров

Відомий мандрівник і телеведучий Дмитро Комаров 13-14 липня завітав на Рівненщину, аби відзняти сюжет про відому вузькоколійку для своєї чергової програми «Мандруй Україною».

Про це інформує кореспондентка Район.Вараш.

Дослідивши Волинь, команда тревел-шоу завітала й на Рівненщину.

Так, мандрівники 13 липня на осучасненій дрезині здійснили вояж у напрямку від Антонівки до села Млинок, де розміщений унікальний міст через річку Стир. Його унікальність полягає в тому, що він є єдиним великим дерев'яним залізничним мостом в Україні та найдовшим – у Європі. Його довжина 153 метри. Збудований він на початку ХХ століття.

Читайте також: Цнотлива природа, села-привиди та кінець світу: мандрівники досліджували хащі Полісся

Читайте також: Полісся можна не любити, але його потрібно шанувати. БЛОГ

Місцеву малечу емоції від зустрічі з відомим телеведучим просто таки переповнюють, адже далеко не кожен може похизуватись, що мандрував разом із Дмитром Комаровим. А саме він у Млинку розважав дітлахів, катаючи на своїй дрезині.

Відзнявши сюжети та поспілкувавшись із місцевими жителями про те, що таке «кукушка», що вона означає для тутешніх жителів, чому така важлива для них, мандрівники повернулись на тій таки дрезині у свою відправну точку, аби перепочити та готуватись до наступної мандрівки, яка, до слова, мала відбутись теж на території Зарічненщини – команда «Мандруй Україною» запланувала зйомку в селі Острівськ.

Яким побачив і відчув Полісся відомий мандрівник, побачимо незабаром в одному з випусків його програми.

Нагадаємо, з березня 2015 року найдовша вузькоколійка Європи «Антонівка – Зарічне» перестала здійснювати пасажирські перевезення.

Читайте такожЗакривати не можна утримувати: жителі поліської глибинки розповіли, як залишились відрізаними від світу

Активісти опублікували петицію про відновлення її курсування, проте вона не набрала необхідної кількості голосів.

За цей час потяг, щоправда, здійснив таки одну мандрівку. За ініціативи ентузіастів 29 травня «кукушка» здійснила туристичний рейс зі станції Антонівка до станції Біле. Організувала ту мандрівку Асоціація збереження історії залізниць України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром