У Рівному відкрили Музей фотографії

13 Липня 2021, 13:29
Музей Фотографії 2347
Музей Фотографії

У Рівному місцевий фотохудожник Олександр Харват створив Музей фотографії.  

Про це повідомляє Суспільне.Рівне.

Музей розпочав роботу з 12 липня. В експозиції – фотокамери та інше обладнання, що використовували для зйомки, починаючи з кінця ХІХ століття. Загалом це майже тисяча експонатів, їх Олександр Харват збирав 11 років.

Такими камерами, за словами Олександра Харвата, робили фотографії на зламі ХІХ і ХХ століть

Читайте також: Рівненські гімназистки на світлинах початку ХХ століття

Засновник Музею фотографії придбав її у селищі Степань Сарненського району. Це один з найбільших експонатів.

Олександр Харват
Олександр Харват

«Фотокамери – і радянського виробництва, і старого закордонного. Ну, звичайно, вдячний всім, хто долучився своїми експонатами. Щось я купував, щось мені подарували. Загалом експонатів більше тисячі, якщо брати самі фотографічні – то там, мабуть, біля 500. Інвентаризацію маю зробити, ревізію. Треба трохи потратити часу», – розповідає засновник Музею фотографії.

Крім виставкової зали, в приміщенні Музею фотографії працюватиме фотошкола для дітей. Її вихованці зможуть побачити, на якому устаткуванні створювали фотографії багато десятиріч тому.

А ще у музеї можна подивитися світлини старого Рівного, афіші тутешніх фотовиставок різних часів і зворотні частини світлин, зроблених у перших ательє міста ще у довоєнний час. 

Читайте також:  Фото лучан з волинських фотосалонів початку ХХ століття



«86 країн світу, я порахував, були зі своїми світлинами у нас в Рівному. Тобто Рівне має передумови найкращі з усіх міст України... У нас Рівне три рази столиця була, четверта столиця – фотографічна у Рівному має бути і буде», – каже Олександр Харват.

Олександр Харват планує розширювати експозицію Музею фотографії і для цього готовий до переговорів з усіма, хто має раритетні знімки та устаткування.

Читайте також: Міський голова Рівного початку ХХ століття

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром