Луцький прикордонний загін відсвяткував 103-ю річницю

10 Липня 2021, 15:26
Виступ Олександра Положинського на річниці Луцького прикордонного загону 2129
Виступ Олександра Положинського на річниці Луцького прикордонного загону

У Луцькому прикордонному загоні відбувся День відкритих дверей. Родини прикордонників запросили на свято з нагоди 103-ої річниці заснування,

Про це пише «Суспільне».

«До 2018 року святкували День Луцького прикордонного загону 20 жовтня, починаючи з 1992. Ніхто не знав, що історія тягнеться ще з часів УНР», – розповідає ветеран військової служби Валерій Пневський.

Чоловік знайшов архівні документи, які засвідчують, що 11 липня в Луцьку був розміщений штаб третьої волинської бригади окремого корпусу кордонної охорони УНР. Командир загону написав звернення і дату святкування річниці створення Луцького прикордонного загону змінили на 11 липня.

Напередодні цієї дати у Луцькому прикордонному загоні організували день відкритих дверей.

Захід відвідали майже 800 людей впродовж дня – каже заступник начальника прикордонного загону Петро Жовнич. Розповідає, хотіли, щоб кожна дитина спробувала стати маленьким прикордонником, який поїздить на квадроциклі, потримає зброю, візьме учать у конкурсах. Зробити справжнє свято для дружин, дітей, щоб сім’ї більше знали, що роблять прикордонники.

Одинадцятирічний Владислав Ничипорук каже: найцікавіше було на виставці техніки, яку прикордонники використовують щодня у своїй роботі.

Окрім різноманітних розваг для дітей, для прикордонників та їх родин влаштували концерт. Разом з оркестром Луцького прикордонного загону виступив український співак Олександр Положинський.

Довідково:

Підрозділи прикордонного загону охороняють ділянку державного кордону з Республікою Білорусь, протяжністю 214,7 кілометра, з Республікою Польща, протяжністю 228 кілометрів у межах Волинської області та 3 контрольованих прикордонних районів (Володимир-Волинський, Ковельський, Камінь-Каширський).

Читайте також: На «Бандерштат - 2021» шукають волонтерів

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром