Гіркополонківські козаки вшанували пам'ять героїв Берестецької битви

09 Липня 2021, 11:03
Гіркополонківські козаки вшанували пам'ять героїв Берестецької битви 2206
Гіркополонківські козаки вшанували пам'ять героїв Берестецької битви

Представники козацько-історичного куреня «Чорна Рада» з Гіркої Полонки у селі Пляшева Рівненської області вшанували пам’ять героїв битви під Берестечком.

Про це йдеться на сайті Боратинської громади.

Щорічно у дев'яту неділю після Великодня вшановують козаків та селян, що полягли за рідну землю та православну віру на полі Берестецької битви 1651 року. Традиційно у ці дні у селі Пляшева Рівненської області проводять таборування представники козацько-історичного куреня «Чорна Рада» з села Гірка Полонка. 

Читайте також: Битва під Берестечком: як поразка козаків, яку прославляла Москва, об’єднала українців

Цей рік не став винятком – козаки на чолі з отаманом Ярославом Лозинським відвідали місця боїв та козацьких поховань у селах Гайок та Острів, взяли участь у панахидах за полеглими героями та урочистостях з нагоди відкриття пам'ятника полковнику Івану Богуну в селі Смолява, зустрілися із краєзнавцями Сергієм Годлевським та Геннадієм Гульком.

Читайте також: На Горохівщині відкрили пам'ятник козацькому полководцю

Гіркополонківські козаки демонстрували свій вишкіл, презентували козацьку зброю, відтворену власноруч, частували смачним кулішем. На козацькому колі поповнили ряди куреня, прийнявши присягу, Олександр Річко та Іван Хомич. Відвідати поле Берестецької битви, вшанувати полеглих козаків завітали представники Боратинської громади разом з сільським головою Сергієм Яручиком.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024