Відбудеться лекція Олени Стяжкіної про травми окупацій

28 Червня 2021, 17:00
Лекція 1851
Лекція
Громадське об'єднання «Мнемоніка» запрошує на завершальну лекцію циклу «Стежками пам’яті» про події та пам’ять Другої світової війни на Волині, розказану крізь досвід (не)помічених публічною історією колективних жертв.
 
Про це повідомили на сторінці «Мнемоніки» у фейсбуці.
 
Лекторка Олена Стяжкіна – письменниця, докторка історичних наук, професорка історії, старша наукова співробітниця відділу історії України другої половини ХХ ст. Інституту історії України НАН України. 
 
Лекція відбудеться 7 липня о 17:00 у форматі зум-конференції (зі стрімом у фейсбук). Підключитись до конференції можна за цим посиланням
 
«Що таке темпорально-просторовий розлам і як до нього потрапила Волинь? Скільки окупацій зазнала ця земля? Ким бачили себе люди напередодні, впродовж та після Другої світової? Які «історичні рани» ятрилися війною? Чи існували такі стратегії виживання, що давали можливість залишатися людиною у просторі зла? Про чий та про який біль можна було говорити й згадувати, а про чий треба було мовчати?», – йдеться в анонсі.
 
 
Довідково: 

Лекція проводиться в рамках реалізації проєкту «Стежками пам’яті». Проєкт покликаний виховати критичний підхід до подій Другої світової війни на Волині шляхом впровадження інклюзивної моделі колективної пам'яті серед місцевих мешканців, спільноти освітян, громадських активістів та лідерів суспільної думки, котрі проживають на території регіону.

Проєкт «Стежками пам’яті» реалізується ГО «Мнемоніка» в партнерстві з ГО «Інша Освіта» та інститутом «Centropa» за дружньої фінансової підтримки фонду EVZ. 

 
 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024