На Рівненщині ювілей Незалежності України відзначатимуть упродовж року

18 Червня 2021, 14:09
святкова айдентика 1663
святкова айдентика

У Рівненській облдержадміністрації відбувся онлайн-брифінг голови ОДА Віталія Коваля та його заступника Сергія Гемберга щодо святкування 30-ї річниці Незалежності України.

За словами Віталія Коваля, в області планують реалізувати цілий комплекс тематичних та культурних заходів – інформують в ОДА.

На обласному рівні затверджений план для здійснення доброустрою міст і сіл краю, спорудження та поновлення пам’ятників і визначних місць.

«Заходи триватимуть до вересня, а окремі і до грудня місяця. Саме на цей період припадатимуть й інші визначні для нас події: відзначення 25-ої річниці Конституції України, 370-та річниця битви під Берестечком, 460-та річниця Пересопницького Євангелія. Будемо сподіватися, що світова пандемія COVID-19 не внесе свої корективи у їх проведення. Адже вже декілька тижнів поспіль на Рівненщині спостерігається позитивна динаміка щодо зменшення захворюваності», – зазначив Віталій Коваль.

У рамках відзначення 30-річчя Незалежності України в області відбудуться заходи спортивного та мистецького спрямувань, зокрема:

  • Всеукраїнський рок – фестиваль «Тарас Бульба -2021»;
  • Фестиваль прадавніх човнів;
  • Етноекофестиваль «БУЩА ПАПОРОТЬ»;
  • Міжнародний джазовий фестиваль «ART JAZZ»;
  • Фінал Чемпіонату Європи зі спідвею серед юнаків;
  • Півфінал чемпіонату Європи зі спідвею серед пар;
  • Етап Європейського кубка МАСЕС зі спідвею;
  • Кубки голови Рівненської ОДА з кінного спорту та з футзалу.

 

Читайте також: Соборність України 1919-го: Київ, Львів та Луцьк у пошуках «віковічних мрій»

 

Міністерство культури та інформаційної політики створило концепцію єдиної візуальної символіки свята. В основі концепції покладена ідея бачення Незалежності як мрії, до якої прагнули багато поколінь українців. 

 

Графічна візуалізація образів реалізована у вигляді калейдоскопічних квіткових орнаментів. Основним образом, який розкриває ідею держави, є квітка. 

 

Кожна область України отримала свою унікальну квітку-логотип з графічними елементами та кольоровою гамою прапорів регіону. Слоганом, який є універсальним зверненням до країни, квітки, Незалежності чи нації обрали вираз «Ти у мене єдина».

«Використання цієї символіки є безкоштовним та не потребує додаткових погоджень та дозволів. Графічні зображення розміщені у форматах зручних для скачування на будь-якому пристрої. Тому закликаю усіх охочих максимально використовувати айдентику свята в елементах одягу, аксесуарах, сувенірах та маркуючи нею власні товари», – прокоментував Сергій Гемберг.

На офіційному сайті Рівненської ОДА створена тематична рубрика «30 років Незалежності України», де буде розміщуватись уся інформація про заходи з нагоди ювілею нашої держави.

Читайте також: МКІП презентувало айдентику до святкування 30-ї річниці Незалежності України

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром