Олицький замок підготують до туристичного сезону

27 Травня 2021, 10:22
Олицький замок ФОТО 1685
Олицький замок

В Олиці анонсують святкування Дня селища та відкриття туристичного сезону 28 червня. До того часу громада планує підготувати замок, з приміщень якого нещодавно виселили психіатричну лікарню, до прийняття туристів.

Про це повідомляє Луцька районна рада.

Як саме історико-культурні пам’ятки Олики стануть туристичним «магнітом»  спільно обговорили народна депутатка Ірина Констанкевич, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, його радник Юрій Ройко, історики та науковці.

Читайте також: До програми відродження історико-архітектурної спадщини Олики внесли зміни

За словами Ірини Констанкевич, тема відновлення Олицького замку активно почала вестися із 2016 року завдяки Олександру Омельчуку. Замок Радзивіллів не увійшов до державної програми «Велика реставрація», оскільки це пам'ятка місцевого значення. Замок намагатимуться перетворити у туристично привабливий об'єкт не чекаючи державних коштів.

Найближчим часом Олицька селищна громада має запропонувати концепцію розвитку Замку Радзивіллів та перелік заходів, які відбуватимуться на території пам’ятки влітку та восени, попередньо підготувавши елементарні умови для комфортного прийняття туристів.

Читайте також: В Олиці триває реставрація костелу Святої Трійці

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром