В Анкарі буде вулиця Агатангела Кримського та Український парк

25 Травня 2021, 16:01
Агатангел Кримський 2203
Агатангел Кримський

У столиці Туреччини – Анкарі – з’явиться вулиця на честь українського вченого, історика, мовознавця Агатангела Кримського.

Про це повідомляє видання «Історична правда» з посиланням на Надзвичайного та Повноважного Посла України в Турецькій Республіці Андрія Сибігу.

«Отримали позитивну відповідь турецької сторони на наше звернення щодо перейменування однієї з вулиць столиці на вулицю імені Агатангела Кримського, 150-річчя з Дня народження якого ми відзначаємо цього року. Відтепер вулиця, на якій знаходиться наше Посольство, буде носити його ім'я. Залишилось завершити лише деякі формальності», – написав дипломат на своїй сторінці у фейсбуці.

Читайте також: П'ять фактів про вченого Агатангела Кримського, які вас вразять

Крім того, Андрій Сибіга повідомив, що незабаром в центрі Анкари, в одній із найпрестижніших локацій столиці Туреччини відкриють Український парк, який зараз перебуває на стадії впорядкування. Рішення про його створення вже також ухвалила місцева влада.

«Хочу щиро подякувати турецькій стороні за постійну підтримку та всебічне сприяння і допомогу, яку ми завжди відчуваємо. Отже, наша мета «Більше України в Туреччині» продовжує наповнюватися змістом. Особливо приємно, що всі ці чудові подарунки від турецьких друзів ми отримали напередодні 30-річчя Незалежності України», – резюмував посол.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024