У Рівненському краєзнавчому музеї представили унікальне панно-мозаїку

20 Травня 2021, 16:18
1492

До Дня вишиванки у Рівненському обласному краєзнавчому музеї представили панно-мозаїку «Вишита Україна» майстра Менана Менанова.

Про це повідомили на сторінці музею у фейсбуці. 

Менан Менанов уродженець Мелітополя, що тривалий час мешкав у Криму, а в 2014 року оселився на Рівненщині. Своє унікальне панно він створив у техніці блочної мозаїки з різних порід деревини. Усе поєднав в український орнамент.

Унікальність цієї роботи полягає в техніці її виготовлення. Нещодавно вона ввійшла до Національного реєстру рекордів у категорії «Мистецтво». На виконання панно у Менана Менанова пішло два роки.

«Вражає кількість використаних дерев’яних елементів – 350 тис., розміром 2х2 мм, а також багатство порід дерев, зокрема: морений дуб, акація, горіх, шовковиця, амарант, мербау, падук, черешня, ялівець, вільха, граб, груша. Розмір панно – 126х126 см.

Техніка блочної мозаїки полягає у склеюванні різних у перетині фрагментів деревини за певним малюнком. Скомпоновані блоки дуже схожі на геометричні орнаменти вишиванок, де основними елементами слугують хрест, квадрат, ромб. Інкрустація роботи бурштином надає панно особливого місцевого колориту», – йдеться у дописі.

Читайте також: День і ніч серед сучасного мистецтва: як Музей Корсаків долучився до Всеукраїнської акції

Окрім панно також представили ще три мистецькі роботи майстра. Оглянути панно можна буде у актовій залі Рівненського краєзнавчого музею, а згодом у етнографічній експозиції музею.






Читайте також: У княжому місті презентували передрук книги «Володимир на Волині»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024