У Ковелі відбулася екскурсія, де розповіли про вінтажне минуле міста над Турією

19 Травня 2021, 17:04
У Ковелі відбулася екскурсія, де розповіли про вінтажне минуле міста над Турією 572
У Ковелі відбулася екскурсія, де розповіли про вінтажне минуле міста над Турією

У Ковелі відбулася екскурсія про відомих особистостей та історичне минуле міста над Турією «Вінтажний Ковель».

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Ковельчани, озброївшись парасолями, о дев’ятій вечора прийшли до сьомої школи на зустріч з автором цього проєкту Андрієм Миронюком.

Більшість казали, що привело їх бажання довідатись про історію Ковеля. А ще — сам гід - досить харизматична особистість, вміє зацікавити. Він багато працює, досліджує, вивчає архівні матеріали.

Тож почали з перших згадок про місто, його легенд... А далі були зупинки біля швейної фабрики — колишньої Великої синагоги, пам’ятника Шевченку, галереї мистецтв — аптеки Фрідріксона, навпроти – колишні готелі «Софія» та «Брістоль».

Читайте також: Ковель на листівках часів Прекрасної епохи

Інтерактиву вечірній подорожі додала можливість переглядати вінтажні фото, які Андрій відправляв усім учасникам у спеціально створену для цієї події групу в Телеграм.

Були згадки і про відомих особистостей, які приїжджали у місто над Турією. І про цікаві об’єкти, які свідчать, що Ковель розвивався, розбудовувався, але його майже повністю зруйнувала війна. Тож чимало часу Андрій приділив часам окупації міста нацистами та його звільненню у 1944 році.

Ковельчанин у своїй розповіді постійно возвеличував місто, наголос ставив на тому, що Ковель був завжди потужним логістичним центром, прогресивним і сучасним. У нього ще багато загадок, невивчених і непрочитаних сторінок.

Читайте також: У Ковелі планують підсвітити колишній готель «Брістоль»








Читайте також: Луцький замок та Будинок Косачів – у рейтингу проєктів «Великої реставрації»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром