В Острожці презентували книгу про загиблих воїнів краю

19 Травня 2021, 16:29
782

Книгу про загиблих на Сході України захисників із Млинівщини презентували в Острожці.

Автор видання – місцевий журналіст та краєзнавець Віталій Тарасюк. Про це повідомляють у Дубенській РДА.

Віталій Тарасюк зібрав у книзі світлини, життєві історії та спогади про Максима Ляшука з Острожця, Юрія Іткалюка з Вовнич, Петра Полицяка з Борбина, Романа Галаса та Олексія Кірися з Млинова, Руслана Кондратюка з Війниці.  

У вівторок 18 травня в Острожецькому ліцеї ім. І.Єремеєва, до 32 річниці з Дня народження Максима Ляшука, презентували книгу «За Україну полягли…», присвячену загиблим в зоні АТО/ООС жителям Млинівщини.

Участь у презентації взяв голова Дубенської райдержадміністрації Всеволод Пекарський, секретар Острожецької сільської ради Світлана Павлюк, упорядник книги Світлана Король, родина загиблого Максима – мама Наталія Володимирівна, дружина Ольга та син Матвій, матері загиблих в АТО/ООС Олексія Кірися та Петра Полицяка, рідні та побратими Максима, колеги, педагоги та учні ліцею, односельчани.

«Максим Герой, яким пишається країна! Дякую ініціаторам та автору видання – книга напрочуд змістовна й важлива. І не лише для рідних – а для всієї Дубенщини. Ми маємо знати більше про наших Героїв, тому книги, отримані від автора – особисто передам до бібліотек», — Всеволод Пекарський подякував Наталії Володимирівні, мамі загиблого захисника.

Присутні на заході ділились спогадами, розповідали життєві історії, декламували патріотичні вірші. Після завершення презентації, поклали квіти до могили Максима Ляшука на місцевому кладовищі. 

Читайте також: У княжому місті презентували передрук книги «Володимир на Волині»


Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024